Over mij

Mijn naam is Viktoriya

Ik ben geboren in Kiev en heb de Oekraïense nationaliteit. Ik ben tweetalig opgegroeid. Naast mijn moedertalen, Russisch en Oekraïens, beheers ik de Franse taal op near native-niveau. Daarnaast spreek en schrijf ik vloeiend Engels en Italiaans.

Ik heb Frans en filologie gestudeerd aan de ‘faculté philologie romano-germanique’ op de universiteit Taras Shevtchenko in Kiev en heb een PhD in taalwetenschap. Ik ben bevoegd om taalles te geven en om als vertaler actief te zijn. Ook mag ik mondelinge en schriftelijke examens van DELF/DALF, TEF en TEFàQ corrigeren.

Het Frans (als buitenlandse taal, FLE) onderwijs ik al meer dan 15 jaar. In totaal ben ik meer dan 24 jaar op een professionele manier met taal bezig. In Kiev heb ik les gegeven op de universiteit Taras Shevtchenko en op het Institut français. Ik heb gewerkt voor buitenlandse instellingen en bedrijven, zoals de ambassade van België in Kiev (8 jaar).

Ik heb altijd een passie voor taal gehad. Taal geeft mij ontzettend veel plezier en ik ben er constant mee bezig. Het geeft mij heel veel voldoening om mijn leerlingen te begeleiden en met veel ex-leerlingen ben ik zelfs na jaren nog steeds in contact. Ik ben punctueel, dynamisch, creatief en gepassioneerd.

Ik geeft les aan het talencentrum van de Universiteit Maastricht en ben gecertificeerd en beëdigd vertaler Russisch/Oekraïens/Frans.